Nazaj na novice

APITERAPIJA ZA VSAKOGAR

Veda, ki se ukvarja z uporabo čebeljih pridelkov za krepitev odpornosti ter kot dopolnilo uradni medicini v procesu zdravljenja, se imenuje APITERAPIJA. Medonosne čebele so pravi zaklad narave, ki izdelujejo med, nabirajo cvetni prah, pridelajo vosek, matični mleček in strup, iz rastlinskih smol pa pridelujejo propolis.

Si želite pravilne uporabe čebeljih pridelkov tudi vi? Vas zanima, kako uporabljati med, ki ni le sladilo, ampak veliko, veliko več? Veste, kako pravilno uporabljati cvetni prah, ki ga je pred zaužitjem potrebno namočiti? Veste, da je uporaba propolisa veliko širša, kot le ob primeru prehladov? Veste, da lahko s pomočjo medu izdelate medeno pivo in to kar v domači kuhinji?

To in veliko več boste izvedeli na našem spomladanskem ciklu predavanj in delavnic APITERAPIJA ZA VSAKOGAR.

MALA ŠOLA APITERAPIJE, 20. marec 2023, od 17:00 do 18:30, predavanje s Petro Peunik Okorn

Na prvem predavanju boste izvedeli, kaj je apiterapija, spoznali pridelke, ki nam jih dajejo medonosne čebele ter kako jih pravilno uporabljati.

Predavanje je brezplačno.

MED – ZAKLAD MEDONOSNIH ČEBEL, 23. marec 2023, od 17:00 do 18:30, predavanje in delavnica z Nino Ilič

Priznana apiterapevtka, Nina Ilič bo z vami delila bogato znanje o najbolj znanem čebeljem pridelku – medu. Veste, da je med veliko več, kot le sladilo? Uporabljamo ga lahko za nego telesa, pospešuje celjenje ran, deluje protivirusno ter še veliko več. Izvedeli boste, kako lahko med še bolje vključite v svoj vsakdan, da bodo njegovi blagodejni učinki še boljši. Obenem boste lahko spoznavali in okušali različne vrste medu ter njihove učinkovine.

Predavanje z delavnico je plačljivo. Cena je 25€ na udeleženca.

IZDELAVA MEDENEGA PIVA V DOMAČI KUHINJI, 1. april 2023, od 10:00 do 15:00, začetna delavnica z Marjanom Maroltom

Pivo je ena najstarejših pijač, ki jo človek pozna in izdeluje že več tisočletij. Ste vedeli, da ga lahko pripravite z dodatkom medu? In to kar v domači kuhinji brez zapletenih postopkov ali posebnih pripomočkov! Vas zanima kako? Za vas pripravljamo 5-urno delavnico, s čebelarjem in pivovarjem z dolgoletnimi izkušnjami.

Delavnica je plačljiva. Cena je 25€ na udeleženca.

APITERAPIJA ZA OTROKE, 15. april 2023, 15:00 do 19:30, predavanje in delavnica z Nino Ilič

Apiterapija ni primerna le za odrasle, ampak je zaradi svojih blagodejnih učinkov primerna tudi za otroke. Prav vsak izmed čebeljih pridelkov je ob pravilni rabi primeren za otroke in mladostnike, saj dobro vplivajo na splošno počutje, krepijo imunski sistem, vsak zase pa se lahko uporabljate za različne tegobe. Vas zanima kako? Pridružite se nam na predavanju z delavnico, kjer vam bo izkušena apiterapevtka z dolgoletnimi izkušnjami dela z otroki predala obilico znanja in izkušenj.

Predavanje z delavnico je plačljivo. Cena je 25€ na udeleženca.

 

Za dodatne informacije pokličite na 01 44 40 410.

Za vsa predavanja in delavnice so obvezne prijave na prijava@hkc.si ali na 01 44 40 410

Vabljeni!

fotografije: Petra Peunik Okorn, Arwin Neil Baichoo

Postani varuh čebel

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .