Nazaj na novice

VEČER DOLENJSKE GASTRONOMIJE Z DR. JANEZOM BOGATAJEM

Gastronomska regija Dolenjska & Kočevska je ena izmed 24 slovenskih gastronomskih regij, ki jo zaznamuje pestrost območja, ljudi in kulinarične dediščine.

Za razvoj lokalne kulinarične ponudbe in vrhunskih živilskih izdelkov je izrednega pomena, da se gostinski ponudniki, kmetije, drugi proizvajalci, turistični ponudniki, ljudje, ki delamo na področju razvoja turizma in turistične ponudbe in nenazadnje ljudje, ki tu živimo, zavedamo, kateri so najbolj reprezentativni in značilni okusi naše regije, saj je naša naloga, da jih predstavljamo, ohranjamo in pa tudi nadgrajujemo v sodobne okuse.

Na večeru dolenjske gastronomije bo z nami priznani slovenski etnolog dr. Janez Bogataj, ki nam bo predstavil značilne okuse naše gastronomske regije, primere dobrih in slabih praks iz Slovenije in tujine, kako se gradi kulinarična identiteta regije, čas pa bo tudi za vprašanja in konstruktivno debato.

Prijave zbiramo na prijava@hkc.si ali na telefonski številki 01/44/40/410, do zapolnitve prostih mest.

Veselimo se druženja z vami!

Postani varuh čebel

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .